piatok 15. júla 2011

Čo to vlastne je??

Olympijské hry sú športové súťaže, ktoré sa konajú vždy každé štyri roky. Športovci súťažia v 2580 športových disciplínách.Prvé moderné olympijské hry otvoril kráľ JURAJ v roku 1896 v Aténach. Mali obrovský úspech, ale až po niekoľkých rokoch sa olympijské hry stali celosvetovou uznávanou udalosťou.

Cieľom olympijských hier je podporovať mier rovnosť a priateľstvo a podnietiť súťaživosť účastníkov z celého sveta. Na veľkej svetelnej tabuli na každých olympijských hrách je toto posolstvo:
„ Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa .. “

Každé olympijské hry sa začínajú slávnostným otváracím ceremoniálom, nástupom krajín podľa abecedy, na čele s Gréckom. Nástup uzatvára hosťujúca krajina. Súčasťou slávnostného otvorenia hier je zloženie sľubu, zapálenie olympijského ohňa a vztýčenie olympijskej zástavy. Holuby, ktoré sú symbolom mieru, sa vypustia nad štadión.

Štyri týždne pred začatím olympijských hier sa v Grécku slávnostne zapáli olympijský oheň. Skupinky bežcov potom prenesú zapálenú olympijskú pochodeň do krajiny, kde sa budú konať olympijské hry. V otvárací deň olympijských hier vbehne posledný bežec na štadión a zapáli na ňom olympijský oheň, ktorý horí až do skončenia hier. .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára